Järboportalen - företag

 

Företagspresentationer

 

 

 

 

 

 

 

Ditt företag kan också få en egen sida här

Kontaktformulär 

jarboportalen.se

Mitt Event på Facebook 

Denna sida uppdaterad 2018-01-23Mitt Event AB

Företaget Mitt Event AB är ett ganska nytt och ännu ganska okänt företag i Järbo som sysslar med en ganska ovanlig verksamhet, turkörning med häst.

I mitt fall kom sig bekantskapen genom att jag behövde ha hjälp med att dra fram några stockar på tomten där det var för trångt för traktor.

Det var Rose och Åsa som kom till min hjälp. Den förstnämnda är ett ardennersto och Åsa hennes förare. Läraren och mentorn Robert som har stor vana med hästar var också med.

Rose hade helt klart huvudrollen och hon började med lite divafasoner med den första stocken som också var den största och tyngsta. Föret på blötsnön var nog segt men efter lock och pock så drog hon till slut i väg det tunga lasset med bravur. Resten gick som en dans med den 9-åriga damen.

Mitt Event Mitt Event

Mitt Event Mitt Event

Någon dag senare träffar jag Åsa för att få lite mer kött på bena för denna artikel och för att titta på de övriga hästarna som familjen har i sitt gemensamma företag Mitt Event AB.

Åsa har sin bakgrund på en av Järbos få mjölkgårdar där hästintresset fick en naturlig start i barnaåren. Det blev också naturligt med en lantbruksutbildning med inriktning på mjölkproduktion. När hon bildade familj skaffade hon egen häst och började köra med vagn. Grannen uppmuntrade dem till att erbjuda turistkörningar och snart var det hela igång.

Mitt Event För två år sedan inköptes de två nuvarande draghästarna, mor och dotter av kallblodsrasen ardenner som har en lång tradition i svenskt jordbruk. Mamman heter Jullan. Det är mycket kraftfulla djur som väger modiga 800 kg. Trots det känner jag mig alldeles trygg i hagen tillsammans med dem. Hästarna är lugna, nästan lite keliga. Åsa har morötter med sig och hästarna misstänker att jag också har godis i mina fickor så det blir en del gnussande och buffande.

Det finns också två "minishettisar" i stallet och de ser närmast ut som hundvalpar tillsammans med ardennerhästarna.

Mitt Event

Företagets affärsidé är att erbjuda turist- och bröllopskörningar. Man har två nytillverkade moderna vagnar. Vidare kan man arrangera företagsresor och olika event.

Men det fungerade ju bra med lite "nyttig" verksamhet också.

[annonser]

Hjärtesaken antik & kuriosa Boende i Kungsberget Sefres trävaaruhandel