Järboportalen - företag

Företagspresentationer

 

 

 

 

 

 

Ditt företag kan också få en egen sida här

Kontaktformulär 

jarboportalen.se

Denna sida uppdaterad 2019-05-31
slump: 5, 24


 


Cykla runt Kungsberget

Det finns två olika cykelleder som går runt Kungsberget. De är uppmärkta med tydliga skyltar i terrängen men det har inte funnits någon dokumentation om dem. Nu finns de i alla fall med på Kungsbergets webbplats - om än lite undanskymt.

Berget runt Berget runt, kartbild från Kungsbergets webb
Berget runt Skylt vid leden

Vi tar oss friheten att visa en kartbild från deras hemsida (godkänt av Branäs-bolaget) och hjälper till med marknadsföringen lite. Detta är alltså leden som heter "Berget runt".

Leden är inte "inspekterad" annat än på några få ställen. Det ser ut som om den går ungfär i gamla 10 km-skidspåret och det krävs nog att man har en "riktig" MTB-hoj och rejäl kondition. Höjdskillnaden kan nog vara över 100 m och en del sträckor är branta. Det är inte precis asfalterad väg.

Den andra leden heter "Tre sjöar" och går på vägarna Kungsbergsvägen, AK-vägen, Norrbyvägen och Björkvallsvägen i huvudsak.

Kungsbergets sida om cykelleder 

Uppdaterad 2020-07-06


Bygge i Kungsberget

Kungsberget

Nu är det full fart i Kungsberget! Här byggs det ett flertal nya hus på Terrassenområdet. Husen kommer som volymelement på lastbil efter lastbil med estniska skyltar.

Inte är väl husen någon fröjd för ögat. De ser mest ut som travade byggbaracker. Nyligen såg vi i pressen att det kommer att byggas mer exklusiva hus längs Björkvallsvägen. De kommer att säljas av en exklusiv mäklare i Stockholm.

Taggat: #Kungsberget


Sol i backen

Kungsberget

Det börjar dra ihop sig till säsongsslut i Kungsberget. Långfredagen bjöd på strålande sol och några plusgrader. Det var många som tyckte att det var skönt med en liten grillpaus i solskenet. Livet går inte bara ut på utförsåkning.

Men nedfarterna var som vanligt väl preparerade och det finns alla typer att välja på. Alla har nog inte upptäckt sydbackarnas tjusning som är snälla mot nybörjare och oss som är i slutet av vår skidkarriär.

Blir skidåkningen ansträngande så kan man fika, äta mat eller bara gotta sig i solen.

Kungsberget har öppet till och med 8 april.

Mer om Kungsbergets skidanläggning

Taggat: #Kungsberget


Snö i Kungsberget

Vattenledning för tillverkning av konstsnö

Två stora grävmaskiner håller för närvarande på att gräva ner ett 630 mm grovt rör i Kungsbergets östsluttning. Det ska leda vatten från Jädraån (nedströms Lillåns inflöde) upp till en blivande pumpstation på 170-metersnivån. Där kommer de nya nerfarterna på södra delen av berget att kunna förses med konstsnö när naturens resurser inte räcker till.

Just nu ligger merparten av den över 600 m långa ledningen och slingrar sig som en orm över de gröna ängarna nedanför branten på Kungsberget. Gruset för pumpstationen är utlagt och förberett. Vidare har ledningarna till snökanonerna lagts ut i backen.

Här är några fler bilder från anläggningsarbetena som går lite på lågfart under semestermånaden.


Smygpremiär i Kungsberget

Kungsberget Så här såg det ut i backarna i Kungsberget i dag, när det var smygpremiär för publik åkning. Snön är sprutad och alla nedfarter är naturligtvis inte klara, men entusiasterna var där.

Veckan lovar kallgrader så det hinner bli mera snö till den officiella säsongpremiären - kanske riktig snö också?

Taggat: #Kungsberget


Premiär i Kungsberget

Kungsberget Precis som utlovat öppnade Kungsberget i dag för åksugna. Det var full fart i de tre nedfarter som var preparerade. Men det var inte "äkta" snö - det var sprutat. Och snökanonerna gick för fullt i de övriga backarna

Taggat: #Kungsberget


Premiär i backen

Kungsberget Det var en fin vinterdag med massor av snö när Kungsberget öppnade sina backar för säsongen. Sent på eftermiddagen kröp temperaturen ner mot -15 grader. Det som ryker över berget är snökanonerna som är igång och förstärker natursnön.

Taggat: #Kungsberget


Vinter i Kungsberget

En solig vintersöndag passade vi på att kolla in på Kungsbergets nya Ski Lodge, ett hotell med läge alldeles intill skidbacken. Följ med på vår nyfikna titt.

Ski Lodge i Kungsberget Det är ju alldeles sprillans nytt, även om det faktiskt blev klart före jul men vi hade inte sett det från insidan ännu.

Här nedan följer ett antal bilder som även kan ses i större storlek. Klicka på bilden och därefter kan du bläddra vidare till nästa eller föregående.

Ski Lodgen Solen är gratis

I härligt solläge mot backen finns en balkong.

Till höger är en förbindelsegång till den äldre restaurangdelen, som ju även den är nyrustad och fräsch.

Inifrån baren mot backen Sol ute och sol inne

Alla njuter av solen även om värmen inte når så många grader över nollstrecket ute.

Inifrån baren har man perfekt koll på backen utanför. Solen gassar på härinne

Öppen spis Tegelbaren

Mitt i baren finns en öppen (nåja, inom glas och ram) spis som drivs med gas. Så här på eftermidda'n var den inte igång.

En rustik bardisk i "äkta" tegel passar bra när man klampar in i sina tunga slalompjäxor.

Trollsläden Skidmuseum

Och för de yngre årgångarna kanske det passar med en tur med Trollsläden.

Om man längtar efter gamla tider så finns här ett litet museum av gamla skidor. Eller, de kanske inte är så gamla egentligen?

[annonser]

Föreningsalliansen
Sefres trävaaruhandel
Mattias Jonsson Måleri